KIRŞEHİR / MERKEZ - Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu

Nasıl ki yaşamın anlamı, varılacak hedef değil, yolculuğun kendisi ise…

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nde çocuğun eğitim yolculuğunun sonucu değil, süreci kıymetlendirilecek️

#KöklerdenGeleceğe

Millî Eğitim Bakanlığı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli #KöklerdenGeleceğe Millî Eğitim Bakanlığı

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personellerini kurumumuzda misafir ettik.
Azı olan azdan, çoğu olan çoktan vererek bu iyilik kervanında yerini alıyor. Zira Ramazan, her şeyden önce infak ayıdır. Allah yolunda tasadduk etmeyen, imkanlarını paylaşmayan, yoksulların sofralarını şenlendirmeyen bir kimse, maddi olarak ne kadar zengin olursa olsun fakirdir. Peygamberimiz aleyhissalatü vesselam, ‘Yarım hurma ile de olsa cehennem ateşinden korunun. Bunu da bulamayan güzel bir sözle ateşten korunsun.’ diyerek bizlere çok temel bir ilke vaaz etmiştir. Bu sebeple, bir Müslüman ‘Durumum iyi olduğu zaman veya şu seviyeye geldiğimde hayır yapacağım’ gibi bir düşünceyle bu meselelere yaklaşamaz. Bilakis, yarım hurma da olsa infak ederek, paylaşarak kendini ateşten korumanın yollarını arar. Bizim kültürümüzde zengin; altınları, arabaları, maddi imkânları çok olandan ziyade, gönlü geniş olandır.

Haz

Kurumumuzda misafir etmekten onur duyduğumuz Siz değerli  misafilerimize daha nezih ve konforlu hizmet vermek için birimlerimizde yenilik çalışmaları yaptık.

Mrt

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere "Evim Yuvan Olsun" uygulaması hayata geçirildi.   Hayırseverlerin güvenilir bir uygulamayla evlerini bedelsiz olarak ya da indirimli kira bedelleriyle ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunabilecekleri bir sistem devreye alındı.   Ev tahsis etme imkanı olmayan vatandaşlar ise sistem üzerinden nakdi bağış yoluyla depremzedelere barınma desteği verebilecek.   Uygulama üzerinden oluşan konaklama imkanları, depremzedelerin istifadesine sunulacak.   Uygulama kapsamında, boş ya da kullanmadığı evini depremzedeler için en az 3 ay süreyle açanların başvurusu alınacak. Başvurular, evin bulunduğu ilçenin Kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek.
Kaymakamlığın uygun bulduğu evler bedelsiz olarak kampanyaya dahil edilecek. Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "Ödünç Sözleşmesi" imzalanacak. Belirlenen depremzede aile eve Kaymakamlık tarafından yerleştirilecek.  Kampanyaya ilişkin detaylı bilgiye "www.evimyuvanolsun.org" internet sitesinden ulaşılabilecek.

Ekm

Valimiz Sayın H. Mete Buhara, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Muhtarları kabul ederek günlerini kutladı.

Muhtarlar Günü nedeniyle Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunan Muhtarlar sonrasında Sayın Valimizi ziyaret ettiler.

Valimiz, ziyarette yaptığı konuşmada "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Muhtarlarımızla vatandaşlarımızın hizmetinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Valilik ziyaretinin ardından düzenlenen yemek programında Valimiz Sayın H. Mete Buhara, İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen , Milli Eğitim Müdürümüz Metin Alpaslan ve ilgili daire amirleri Muhtarlarımızla bir araya geldi.

endika Şube Başkanları ve İl Temsilcileri ile Toplantı Düzenlendi

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Metin Alpaslan, eğitim kolunda faaliyet gösteren sendika şube başkanları ve il temsilcileri ile Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir toplantı yaptı.

Yapılan toplantıda, eğitim ve öğretim çalışmalarının değerlendirilmesi ve ilimiz eğitimine katkı sağlayacak konular ile ilgili sendika başkanları ve temsilcilerinin görüşleri alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda Müdürlüğümüz Personel Şube Müdürü Fırat Kaya ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Nedim Şahin de hazır bulundu.

Tem

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı şehadetinin beşinci yılında rahmet ve minnetle andı.